Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

vlad.22

13. 9. 2012 21:07
Jak to vidím já.

Vážený pane senátore,

myslím si, že Vaše myšlenky mají logiku a že Vás zemědělství a venkov opravdu zajímají. Ale obávám se, aby se Vaše myšlenky také tak realizovaly. Jsme mistři v tom, být "ode zdi ke zdi" a také z každého dobrého nápadu udělat jeho pravý opak! Jsem ale optimista a tak Vám držím palce. :-)

0 0
možnosti

dva mraky

9. 9. 2012 20:07
ukazte mi statek

Kde vsechny stroje jezdi na palivo vyrobene na miste a jeste dokaze vyprodukovat nejake dalsi veci krome repky a je rentabilni...

0 0
možnosti

SID09

13. 9. 2012 21:49
Re: ukazte mi statek

Problém je v tom, že dotace nastavené EU a následně i naším Ministerstvem zemědělství, totálně pokřivily cenovou úroveň zemědělských výrobků - od obilí, brambor až po řepku, maso, mléko, vajíčka ......

Naše zemědělství je díky těmto dotacím v EU umrtveno a žije už jen díky oné nenáviděné řepky olejné, která se musí přidávat do nafty. Úplné odstranění dotací by prodražilo konečnou cenu potravin, ale nelze do nekonečna podporovat horší výrobce, na úkor těch lepších. !!!!!!

0 0
možnosti

mypost68

9. 9. 2012 18:13
problematiku použití

jiných paliv než nafty a s tím spojených rizik podrobně rozvádí následující článek

http://www.agat.sk/domain/agat/files/autodiesel/ad_128---na-co-se-da-jezdit.pdf

co pomůže, že se ušetří pár tisíc, když zvýšené opotřebení motoru pak vede k jeho odepsání? nic není zadarmo, ani "úspora" použitím náhražek za skutečnou naftu

0 0
možnosti

mypost68

9. 9. 2012 16:59
Nechceme ze zemědělců výrobce energií II

Vy argumentujete dotacemi a prý z toho titulu má stát nárok na tisíc věcí. Ale svět není jen naše republika. Naše zemědělství funguje v kontextu této doby v prostředí, které vytvořili politici svými neuváženými rozhodnutími. Tím, že se dobrovolně vzdali toho, aby naši zemědělci měli dotace srovnatelné s dotacemi, které jsou v Německu a ve Francii a v dalších zemích, ale přitom politici dopustili to, aby se zcela otevřely hranice cizím produktům a v důsledku toho dochází k postupné lidkvidaci našich zemědělských podniků, které jsou odkázány k bankrotu v důsledku nerovných podmínek na trhu. Uvědomuje si toto někdo z politiků? Řeší to někdo? Ale kdepak! To raději budou kázat o tom, jak zemědělci špatně obdělávají půdu. Zkuste o tom popřemýšlet. Děkuji.

0 0
možnosti

mypost68

9. 9. 2012 16:57
Nechceme ze zemědělců výrobce energií I

Vážený pane senátore, ještě jednou jsem četl Váš článek a reaguji ještě na pozlední dva odstavce, kde píšete o energii. Krásně se to čte, ano, hlavní jsou potraviny, atd. atd. Víte, toto je takové všeobecné vidění zemědělců lidmi zvenku, těmi, kteří tuto práci nedělají, ale rádi o ní hovoří. Ve skutečnosti nemají zemědělci mnoho na výběr. Strašně rádi by dělali potraviny, kdyby je někdo od nich chtěl a řádně jim za jejich obtížnou práci zaplatil, jak jim náleží.

0 0
možnosti

mypost68

9. 9. 2012 16:20
teorie

Vážený pane,

zkuste si nejdříve koupit nový traktor za několik milińů (levněji nový nekoupíte) a pak do něj lejte MEŘO. Tím si motor velice brzy zcela zbičítě, samozřejmě bez nároku na záruku, protože vám bude řečeno, že jste nepoužil předepsané palivo. Takovéto návrhy vedou jen do slepých uliček. Kdy už konečně začne navrhovat zlepšení pro zemědělství někdo, kdo současné zemědělství skutečně dělá?

0 0
možnosti

mypost68

9. 9. 2012 16:21
Re: teorie

pardon za překlepy - miliónů a zničíte

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS