Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je to ve skutečnosti ještě horší, než píšete. Nedostavba Temelína a Dukovan je vážná věc pro naši energetickou soběstačnost v budoucích letech. Neřešení problémů a výše dotací do OZE, bude znamenat další eskalaci cen elektrické energie a to hned.

0 0
možnosti
Foto

Proč by měli přijít o zaměstnání ti, kteří jsou v temelínské JE zaměstnáni? Proč rozšiřovat za stovky miliard elektrárnu, když dnes elektřinu vyvážíme a kdyby nastal její nedostatek, tak bude stačit ji výrazně zdražit a český člověk se přizpůsobí, jako to udělal u spotřeby vody. Lesy se znovu vyčistí od větví a soušek a lidé místo na vařičích budou vařit na kamnech a začnou šetřit při svícení úspornými žárovkami. Zisk Čezu je třeba uplatnit v rámci majetkového podílu státu a dividend na splácení státního dluhu.

1 2
možnosti
Foto

Ono to může být klidně tak, že ta energie taky nemusí být vůbec a za žádné peníze. Tím, že momentálně vyrábíme s přebytkem se nenechte ukolébat. Investice do jaderné energetiky je strategickou investicí, peníze v ní nejsou úplně na prvním místě.

3 0
možnosti
  • Počet článků 36
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 830x
Bydlím v Dukovanech vedle jaderné elektrárny. Od počátku její výstavby ji sleduji. V současné době jsem zástupcem jaderné veřejnosti a předsedou Energetického Třebíčska. Před tím jsem byl senátorem a starostou Dukovan.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky